Project Description

Algemeen

Zodiac Aerospace is een grootmacht in de luchtvaartindustrie en levert onder andere trolleys voor vliegtuigen. De lead time tot de aankoop van een bestelling trolleys duurt vaak lang.

C4Real heeft door middel van een 3D Trolley Configurator de lead time bij bestellingen drastisch weten terug te brengen.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites, C4Real
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Uitdaging

In het sales proces van Zodiac Aerospace neemt het maken van visuele voorstellen op basis van klantwensen veel tijd in beslag, vaak enkele maanden.

Zodiac Aerospace heeft C4Real gevraagd een oplossing te bedenken waarmee trolleys on the spot te configureren en te bestellen zijn. Directe feedback is key.

Resultaat

C4Real heeft een 3D trolley configurator ontwikkeld waarmee de sales afdeling van Zodiac Aerospace direct visuele feedback krijgt over de gemaakt configuratie. Deze configuratie kan als een pdf sheet worden gedownload of worden verstuurd naar de klant.

Eveneens kan er een CSV file naar de productie afdeling worden verstuurd waardoor deze razendsnel in productie kan worden genomen, met als resultaat een lead time reductie van enkele weken.

Portfolio Afbeeldingen