Project Description

Algemeen

Digital Drop On Demand printing voor de textiel industrie was tot op heden niet mogelijk. Printen van textiel gaat volgens een ingewikkeld principe dat veel tijd, grondstoffen en geld kost.

Xennia uit de United Kingdom heeft C4Real gevraagd een 3D product animatie te ontwikkelen die laat zien wat de mogelijkheden zijn met deze revolutionaire printer.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites, C4Real
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Uitdaging

Drop on demand technologie is complex en ingewikkeld. De decision makers die de printer uiteindelijk aan moeten schaffen zijn dat vaak niet. Om deze doelgroep op een dusdanige wijze aan te spreken heeft Xennia C4Real gevraagd een concept te schrijven waarin deze technologie terug wordt gebracht tot de essentie.

Resultaat

Om de digital Drop On Demand technologie en de mogelijkheden er van zichtbaar te maken heeft C4Real een 3D product animatie ontwikkelt waarin de voordelen duidelijk worden gemaakt.

Hiermee kan het salestraject al starten vóór de daadwerkelijke productie van deze printer. Het geeft potentiele afnemers een beeld van de diverse mogelijkheden die deze printer biedt, voor nu en voor de toekomst. Een animatie die door de marketing-, communicatie- en salesafdeling veelvuldig en met succes ingezet wordt.

Portfolio afbeeldingen