Project Description

Algemeen

Thales heeft onder de naam van project OOG en in samenwerking met TNO, NLR, TenCate en Saxion Hogescholen een innovatieprijs gewonnen over het onderwerp friendly fire.

Friendly fire is een nog steeds voorkomend probleem tijdens het voeren van gevechten in oorlogsgebieden. C4Real heeft en 3D product animatie ontwikkelt dat laat zien hoe friendly fire kan worden voorkomen.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Uitdaging

De commissie van de innovatieprijs, mogelijke toekomstige klanten en de interne organisatie van de samenwerkende partijen moeten gaan zien en begrijpen hoe het product bij kan dragen aan de veiligheid van militairen.

Resultaat

Zonder technische kennis van het project hebben wij een 3D product animatie ontwikkelt waarin snel duidelijk wordt wat het voordeel van het product is. Hierdoor zien de betrokken partijen waarom het product bij kan dragen aan de veiligheid voor militairen.

De 3D product animatie is een groot succes, omdat het heeft bijgedragen aan het overtuigen van de innovatie commissie die heeft besloten het project financieel te ondersteunen in de 2e ontwikkelingsfase.

Portfolio afbeeldingen