Project Description

Algemeen

Leverancier aan de Formule 1 auto industrie is meedoen op het allerhoogste niveau. Deze markt zit vol met NDA’s en maakt het daarom extra lastig om er iets over te communiceren.

TenCate uit Langley Mill, UK heeft C4Real gevraagd een geheel nieuwe hybride Formule 1 auto te ontwikkelen die kan worden ingezet om copyright vrij te kunnen communiceren over toepassingen binnen de Formule 1.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Uitdaging

Het ontwikkelen van een nieuwe Formule 1 auto is een extreem ingewikkelde taak. Gedegen onderzoek en top product development zijn de basis voor het maken van een nieuwe auto. Met deze auto wil TenCate haar oplossingen binnen de formule 1 markt zichtbaar maken richting potentiele Formule 1 teams.

Resultaat

Na een intensieve ontwikkel periode hebben wij een hybride Formule 1 auto ontwikkelt die kenmerken heeft van auto’s uit allerlei bouwjaren. Deze auto hebben we op een stoere en exclusieve wijze gepresenteerd met een spectaculaire 3D animatie.

De 3D animatie wordt gebruikt in sales trajecten en op beurzen waar het grote indruk achterlaat en engineers doet verbazen.

Portfolio afbeeldingen