Project Description

Algemeen

TenCate Advanced Armour uit Denemarken heeft een revolutionaire innovatie in de strijd tegen bermbommen ontwikkeld: het TenCate ABDS-systeem. C4Real ontwikkelde een 3D product animatie waardoor klanten precies zien hoe TenCate een levensreddende oplossing levert zonder dat er echte filmbeelden nodig zijn.

Interactieve video

Naast de 3D animatie heeft C4Real eveneens een interactieve 3D product explorer ontwikkelt om op een interactieve wijze te laten zien waar de producten van TenCate op een militair voertuig van toepassing zijn. Deze tool versnelt het salesproces en geeft een unieke beleving tijdens beurzen en product presentaties.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites, C4Real
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Uitdaging

De oplossing die het revolutionaire TenCate ABDS product levert is erg lastig te communiceren zonder het beeld ervan goed te weergeven en zonder het te confronterend te laten zijn.

De uitdaging voor C4Real in dit project lag in het laten zien van het verschil tussen een tank die is uitgerust met de TenCate ABDS en een tank zonder het product. De verschillen tussen beide situaties na impact van een bermbom zijn enorm.

Resultaat

C4Real ontwikkelde een concept waarin de huidige desastreuze effecten van een bermbom op een tank zichtbaar worden gemaakt. En een situatie waarin duidelijk wordt dat het TenCate ABDS-systeem levens redt in dezelfde situatie.

De 3D product animatie wordt veelvuldig ingezet bij salespresentaties voor defensie delegaties en grote defensie beurzen. Bovendien verstevigt dit de brand value en het innovatieve karakter van Koninklijke TenCate nv.

Als kers op de taart heeft deze 3D product animatie eraan bijgedragen dat TenCate Advanced Armour een ongekend groot contract bij het Pentagon heeft binnengehaald.

Portfolio afbeeldingen