Project Description

Algemeen

De automotive industrie is een veel vragende en zwaar concurrerende markt. Om binnen te komen moet je impact maken. C4Real heeft voor TenCate Advanced Composites een concept ontwikkelt waarin een compleet op maat gemaakte hybride 3D auto je meevoert langs de visie van TenCate. Deze aanpak heeft geleid tot een grote deal voor de Alfa Romeo C8.

Het concept is uitgevoerd in een 3D animatie, 3D product explorer en een Virtual Reality experience.

Android – VR Car Explorer

Android – 3D Car Explorer

iOS – 3D Car Explorer

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites, C4Real
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Uitdaging

In een markt waar inkopers veel gewend zijn en te maken hebben met een veelvoud aan leveranciers is het noodzaak om op te vallen. Op zo’n manier dat interesse wordt gewekt in het productportfolio en de voordelen daarvan.

De uitdaging in een high demanding market!

Resultaat

C4Real heeft 3 tools ontwikkelt waarbij potentiële klanten kunnen ervaren hoe TenCate een bijdrage levert aan een duurzame en veilige automotive industrie. De 3D animatie laat op een spectaculaire wijze een tipje van de sluier zien.

De 3D product explorer geeft de sales en marketing afdeling de mogelijkheid om op mobile devices verschillende onderdelen en usp’s zichtbaar te maken.

De Virtual Reality beleving voor op je mobiel en kartonnen VR bril worden beleefd is de kers op de taart voor maximale impact bij inkopers van automerken.

Deze aanpak heeft geleid tot een grote deal voor de Alfa Romeo C8.

Portfolio afbeeldingen