Project Description

Futuristische hologrammen zijn er nu echt

Hologrammen kennen we allemaal uit futuristische films en series. Maar ze bestaan ook echt. C4Real heeft haar eerste projecten er al mee uitgevoerd.

Hologram
Er zijn verschillende hologram technieken. De hologram techniek die wij voor een eerder project hebben ingezet bestaat uit een piramide van glas of kunststof waarbij van bovenaf op alle zijden iets wordt geprojecteerd. Doordat je de projectie als het ware in de lucht ziet en ook nog eens in meerdere dimensies, worden je hersens door je ogen voorgelogen en denk je dat naar iets kijkt dat er in het echt niet is. En daar kun je hele leuke dingen mee doen…

Hololens
De piramide hologram is gaaf, maar beperkt zich alleen tot de vorm van de piramide. Met nieuwe ontwikkelingen als de Microsoft hololens wordt een hologram als het ware geprojecteerd in de omgeving. Wat we ook wel Augmented Reality of Mixed Reality noemen. Met deze technologie kan virtuele realiteit in de werkelijke realiteit worden weergegeven. Dit biedt oneindige mogelijkheden bij het presenteren van een nieuw product of het begeleiden van engineers bijvoorbeeld. Met de hololens staat het product centraal en laat het een verpletterende eerste indruk achter.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

De toekomst: interactieve holografie

Nike had in San Francisco onlangs een echte schoen staan in een winkel, waarbij ze gebruikmaakten van holografie om diverse effecten toe te passen. Zo vloog de schoen ineens in brand, werd informatie over de zool zichtbaar gemaakt of kwam er een gigantische regenbui overheen. Dat is een heel effectieve manier om te communiceren dat deze schoen van Nike tegen alle weersomstandigheden kan.

Deze techniek heeft C4Real nu ook in huis en we gaan zelfs nog een stap verder. We zijn namelijk bezig met het combineren van mobile devices en visuals. Zo combineren we mobile devices met visuals, zoals visuele applicaties voor de hololens. Gevisualiseerde content wordt daardoor geheel interactief en een onderdeel van onze huidige visuele werkelijkheid.

Heb je zelf een hololens? Download hiernaast de Smart Watch en Formula 1 Race Car hololens apps en stap in de interactieve wereld van holografie.

Klik op de bovenstaande afbeeldingen om de apps te downloaden.

Volledige integratie

We staan aan de vooravond van geweldige technologische ontwikkelingen. De toekomst zoals wij die zien bestaat bijvoorbeeld uit holografische output van de 3D product configuratoren die we maken. Het is eenvoudig voor te stellen hoeveel indruk dit gaat maken op beurzen en productlanceringen. Je stelt je eigen auto samen en vervolgens maak je daarmee een ritje door jou wijk.

Voor ons is holografie een middel om steeds verder te gaan in de volledige integratie van allerlei zintuigen en audiovisuele mogelijkheden. Het is onze passie en tweede natuur om onszelf te blijven ontwikkelen met dit soort mogelijkheden, zodat we continue kunnen bijdragen aan meerwaarde van onze klanten, in de oplossingen die zij bieden. Nu en voor in de toekomst.

Portfolio afbeeldingen