Project Description

Product introductie van een geïntegreerd sportveld

GreenFields is een fabrikant van kunstgras sportveldsystemen, die over de hele wereld worden gebruikt voor sporten als American football, hockey, voetbal en honkbal. GreenFields USA uit Atlanta vroeg C4Real om mee te denken over de productcommunicatie voor het nieuwe systeem: de MX3 star. Een product waarin toplaag, tussenlaag, fundering en afwatering als een geïntegreerd systeem worden aangeboden.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Van customer journey naar strategie

Om de customer journey van de doelgroep zo goed mogelijk in kaart te brengen, heeft C4Real verschillende toepassingen ingezet. Zo hebben we uitgezocht hoe we op het juiste moment de doelgroep van de juiste informatie kunnen voorzien. Op basis daarvan hebben we een visuele content strategie ontwikkeld voor GreenFields, die is uitgerold naar diverse uitwerkingen voor verschillende klant en prospect behoeftes.

Doelgroep laten ontdekken

De eerste uitwerking was een korte promotiefilm, uitgevoerd in animatie, waarin het nieuwe systeem wordt gepresenteerd. Vervolgens hebben we daaruit 3D-stills gemaakt die werden gebruikt op de website en in offline communicatie zoals in brochures, banners en beursmateriaal. Zo bleef overal dezelfde sfeer en product identiteit behouden, wat voor meer herkenbaarheid zorgt. Daarnaast hebben we een product explorer ontwikkeld, waarmee geïnteresseerden het veld vanuit verschillende kanten in 3D kunnen bekijken en de verschillende lagen van het veld kunnen aanklikken. Zo ontdekken zij wat elke laag doet en wat de rol ervan is in het gehele systeem.

De aanpak die we voor Greenfields USA ontwikkelden sloeg goed aan, omdat er voor de verschillende doelgroepen en hun behoeften een mogelijkheid was om te zien wat het sportsysteem precies kan en hoe het zich onderscheidt tot andere oplossingen in de markt. Een mooie transitie van alleen statische product informatie naar een interactieve en visuele aanpak.

Portfolio afbeeldingen