Project Description

Europese samenwerking voor duurzaamheid

EMPOWER is een samenwerkingsverband tussen diverse Europese steden om mensen te enthousiasmeren om voor duurzaam vervoer te kiezen. De stad Enschede speelt hier een leidende rol in en werkt daarin samen met de steden Helsinki, Manchester en Göteborg. Daarnaast wordt er ook in andere Europese landen aansluiting gezocht. Het project is onderdeel van Horizon 2020 van de Europese Unie.

Om mensen te stimuleren vaker voor duurzaam vervoer te gaan gebruikt EMPOWER onder andere een app waarmee je als gebruiker duurzaamheidspunten kunt sparen. Door duurzaam te reizen krijg je korting bij diverse webshops die meedoen aan het initiatief. EMPOWER schakelde C4Real in om de doelgroep te activeren.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Culturen en infrastructuren

Twee jaar lang heeft C4Real diverse visuele uitingen gemaakt voor EMPOWER om het project onder de aandacht te brengen van de doelgroep. Omdat het gaat om een nieuwe concept was het eerst nodig dat deze goed werd uitgelegd. Ook kwam daar nog bij dat het duurzaam reizen in elke deelnemende stad op een andere manier werkt. Milaan en Helsinki bijvoorbeeld liggen niet alleen kilometers uit elkaar, maar de cultuur en infrastructuur is er ook anders. De grote vraag was dus: hoe breng je de overkoepelende boodschap van EMPOWER goed over, zodat iedere doelgroep in ieder land zich ermee kan identificeren?

Bewuste strategie

Het begon met een algemene film die uitlegt wat EMPOWER precies is en wat je er als doelgroep aan hebt. Vervolgens is C4Real naar alle deelnemende steden gegaan om daar de verhalen per community los te weken en door te geven. Door de cases per stad heel gestructureerd in films te communiceren, maak je het voor kijkers ook mogelijk om er zelf ermee aan de slag te gaan in hun eigen stad. Deze strategie hebben we heel bewust ingezet, omdat het echt wel meer moet zijn dan alleen ‘show and tell’. We willen de doelgroep concrete handvatten geven om zelf een actief onderdeel te worden van EMPOWER.

Portfolio afbeeldingen