Project Description

Revolutionair poedercoatproces

Koninklijke DSM NV vroeg C4Real om een visualisatie te maken voor een nieuw coatingproduct, Uralac Ultra, dat zij aanbieden op de markt. Dit is echt een revolutionair product op het gebied van het coaten van MDF. Bij de traditionele manier van coaten wordt er vaak gebruikgemaakt van verf en is er sprake van een milieu-intensief en chemisch proces. Dit kan nadelige effecten voor het milieu en de gezondheid hebben. Het nieuwe en innovatieve product van DSM is een poedercoating. Revolutionair hieraan is dat de poedercoating via een elektrostatisch proces verwarmd wordt en zo hecht aan het MDF. Er worden geen chemische stoffen gebruikt, waardoor het poeder milieuvriendelijker is dan verf. Het poedercoaten van MDF is tot nu toe nog nooit eerder gelukt omdat het lastig is om de poeder te verwarmen zodat het hecht en het MDF niet verbrandt. De hoogste tijd dus om dit product en proces te laten zien aan de wereld en de doelgroep van DSM hiervoor te enthousiasmeren.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Mindset in de markt veranderen

Dat dit poedercoatproces veel mogelijkheden biedt, spreekt voor zich. Bijvoorbeeld voor het coaten van kindermeubelen en andere producten waar mensen mee in aanraking komen. Om het verder te kunnen ontwikkelen en breed te kunnen aanbieden is een investering nodig. Daarom wil DSM graag de mindset in de markt veranderen, zodat het nieuwe proces snel ingeburgerd raakt. De vraag aan C4Real was dan ook om een visualisatie te ontwikkelen die de impact van het nieuwe proces op de markt snel duidelijk maakt.

Combinatie van animatie en filmbeelden

In de visualisatie is een combinatie gemaakt tussen 3D-animatie en filmbeelden van eindgebruikers. Kort en bondig hebben we het proces en de verschillende voordelen ervan zichtbaar gemaakt. Hierdoor kan DSM op de website snel en eenvoudig weergeven waarom de markt zou moeten veranderen. Uiteraard kunnen salesmedewerkers de animatie ook laten zien tijdens gesprekken en is het geschikt voor op beurzen.

Portfolio afbeeldingen