Project Description

Absolute top

Een topmerk is altijd op zoek naar de beste manieren om onder de aandacht te komen bij de doelgroep. Dat geldt ook voor Coulisse, een wereldwijde toeleverancier van raambekleding. De introductie van hun zelfontwikkelde systeem Absolute Roller Blind 2.0 was een ideaal moment om Coulisse wederom als toonaangevend bedrijf te presenteren.

De tweede generatie van het Absolute rolgordijnsysteem is nog efficiënter en gemakkelijker in assemblage, installatie en gebruik dan zijn voorganger. De modulaire opbouw van het systeem is tot in de finesses doorontwikkeld. Daardoor biedt het systeem nu nog meer configuratiemogelijkheden. Kortom: er valt heel wat te visualiseren en communiceren over het nieuwe systeem.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Absolute meerwaarde

Voor de introductie van Absolute Roller Blind 2.0 heeft Coulisse C4Real gevraagd een state-of-the-art visueel plan te ontwikkelen, waarmee resellers op een onvergetelijke wijze kennis kunnen maken met de nieuwste productlijn.

Coulisse heeft een naam hoog te houden in de zonweringsmarkt. Innovatie en design zijn de speerpunten bij de ontwikkeling en productie van hun systemen. Het lag dan ook voor de hand dat deze kernwaarden eveneens terug moesten komen in de presentatie van de nieuwe roller blind productlijn. Aan C4Real de taak om het resellerkanaal een onvergetelijke visuele beleving te geven met een mix van design en techniek. Dat hebben we gedaan in de vorm van een 3D product explorer en een microsite specifiek voor tabletgebruik.

Absoluut resultaat

De tools die C4Real ontwikkeld heeft, hebben op de wereldberoemde R+T vakbeurs in Stuttgart grote indruk gemaakt en dragen sindsdien bij aan het overtuigen van het resellerkanaal van Coulisse.

Waar het bij de productlancering van dit nieuw systeem vooral om ging, was het visueel maken van de talloze verschillende configuraties. Op de microsite maken we alle combinatiemogelijkheden snel visueel inzichtelijk. In plaats van de doelgroep te vermoeien met ellenlange rijen technische specificaties, laten we in 3D zien wat er allemaal mogelijk is.

Door deze insteek startte de presalesfase veel sneller op, want resellers kunnen veel sneller bepalen of het in assortiment past. Ze hoeven niet te wachten tot de producten daadwerkelijk uit de fabriek komen en daardoor is er een veel kortere time to market gerealiseerd. Bovendien heeft Coulisse dankzij de online analytics snel inzicht in de populariteit van bepaalde configuraties. Hier kan het bedrijf op sturen voor de toekomst.

Portfolio afbeeldingen