Project Description

Producent van ‘onzichtbare’ producten

Als er wordt gezegd: “een auto bestaat uit vele onderdelen”, dan denken de meesten al snel aan de motor, de remmen of het stuur. Waar minder snel aan gedacht wordt zijn de behuizing van de brandstofpomp, een deursluitmechanisme of een brugstuk. Deze onderdelen zijn voor de meesten van ons ‘onzichtbare’ onderdelen. Cirex is een producent van deze ‘onzichtbare’ onderdelen voor motoren, versnellingsbakken, uitlaatsystemen en chassis. Om deze producten in het zicht van hun afnemers te krijgen was Cirex op zoek naar een visuele portfoliomanager. Eén die ze makkelijk konden integreren in hun site en andere sales tools, met als doel om hun klanten beter te kunnen informeren over hun producten en om meer leads te genereren. Samen met reclamebureau Twentse Storm vond Cirex de oplossing in interactieve 3D van C4Real.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites, C4Real
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Hoe leg je het belang van een brugstuk uit?

Iets wat we niet zien krijgt vaak maar weinig aandacht. Cirex biedt producten aan die voor velen ‘onzichtbaar’ zijn. Hoe zorgen zij er dan voor dat klanten toch weten wat Cirex biedt? Je kunt een grote lijst met productomschrijvingen op een site zetten en hopen dat mensen het gaan lezen, maar in de praktijk blijkt dit niet te werken. Mensen willen snel duidelijke informatie anders haken ze af. Dat snapt Cirex ook. Daarom waren zij op zoek naar een manier om snel en overzichtelijk het belang van bijvoorbeeld een goed gefabriceerde brugstuk aan te tonen.

In het oog, in het hart

Dankzij interactieve 3D kunnen de (potentiële) klanten van Cirex als het ware door een auto of vrachtwagen heen kijken. In één oogopslag wordt duidelijk hoe de producten van Cirex toegepast worden. Daarbij kan er ingezoomd worden op de diverse onderdelen. Zo worden de ‘onzichtbare’ onderdelen een deel van het groter geheel. Het wordt duidelijk waar de producten voor dienen en welke toepassingen mogelijk zijn. Met de 3D product explorer van C4Real heeft Cirex niet alleen een heel overzichtelijk productenportfolio, maar tonen ze gelijk de meerwaarde van de producten. Een ander bijkomend voordeel is dat een (potentiële) klant nu gelijk ziet wat Cirex nog meer biedt, waardoor de kans groter wordt dat hij of zij ook andere producten afneemt.

Portfolio afbeeldingen