Project Description

Fregatten voor de Royal Navy

Thales is onderdeel van een industrieel consortium van scheepbouwers en ontwerpers genaamd Team 31e. Babcock International Group is hiervan de hoofdaannemer voor het T31e bid aan de Royal Navy, die op zoek is naar nieuwe fregatten. Belangrijk vinden zij daarbij dat er wordt gewerkt met marktoplossingen die er nu al zijn, zodat er snel, betrouwbaar en kostenefficiënt vijf nieuwe fregatten kunnen worden gebouwd voor de Britse marine. De Arrowhead 140 van Thales is hiervoor een ideale oplossing.

Aangezien C4Real al jaren samenwerkt met Thales op het gebied van hoogwaardige animaties, heeft Thales ons naar voren geschoven als haar partner. In zeer korte tijd hebben we een zeer hoogstaande animatie gemaakt ter ondersteuning van het T31e bid, dat een totaalbudget van circa 1,25 miljard euro behelst. Het resultaat is een duidelijke en realistische uitleg van de oplossing die Babcock International Group en Thales kunnen bieden aan de Royal Navy.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites, C4Real
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Focus op snelheid en kosten

Rob Assink, Studio Manager bij C4Real: “Snelheid, betrouwbaarheid en kosten zijn voor de Royal Navy erg belangrijk. Het is dan ook het doel om zo goed mogelijk te communiceren hoe Babcock aan deze doelstelling kan voldoen. En dat kunnen ze. De Iver Huitfeldt uit Denemarken is een fregat dat dit consortium al eerder gebouwd heeft. Hier komt een nieuwe besturing en radarmast op. Alles wordt precies zoals de Royal Navy wil. Doordat het aanpassingen zijn op een bestaand platform, kan dat heel snel. In 2023 worden de fregatten geleverd. Proven, capable and adaptable is de boodschap die centraal staat in de Team 31e communicatie.

Extra uitdaging was dat het een pressure cooker productie was. Onder hoge druk moest er in korte tijd iets worden opgeleverd dat van hoge kwaliteit is. Bottleneck daarbij is het renderen. Computers moeten elk beeld in een 3D-animatie apart berekenen. Met 25 beelden per seconde kan dat behoorlijk lang duren. Zeker als je werkt met simulaties van water, zoals we hier hebben gedaan.”

Fieldinabox

Realistische wateranimatie, snelle rendering en co-creatie

“In de animatie zie je beelden van de bestaande Iver Huitfeldt, die overgaan in een 3D-model. Dat hebben wij aangepast naar een Royal Navy-ready model. Daarna kan de marine hem nog helemaal aanpassen zoals zij het willen en daar laten we voorbeelden van zien. Deze visualisatie staat centraal in het bid dat zij doen voor de vijf fregatten.”

“Dankzij een upgrade van onze renderfarms is het ons gelukt om het renderen te managen naar verwachting van de klant in de korte productietijd. Daardoor ziet de animatie er zeer hoogstaand uit en hebben we hem binnen de tijd opgeleverd. Met realistische watersimulaties.”

“Het mooie van deze productie is dat we het echt in co-creatie hebben gewerkt met Thales en Babcock. We kenden elkaar natuurlijk al goed, maar we hebben nooit eerder zo nauw samengewerkt. Dat beviel goed, zeker als je ziet wat het gezamenlijke eindresultaat is.”

Portfolio afbeeldingen