Project Description

Kracht, duurzaamheid en besparing gevisualiseerd

Voor onze Amerikaanse klant A&P Technology zijn we eerst op bedrijfsbezoek geweest in Cincinnati. Dit familiebedrijf van de 7e generatie maakt composietweefsels, QISO genaamd, op een heel bijzonder manier. Door de schuine weefstructuur in 3 richtingen is het eindproduct namelijk veel sterker en duurzamer. Bovendien levert het minder afval op, doordat het materiaal niet speciaal gepositioneerd hoeft te worden in de design fase, op basis van de trekkracht en zo dus maximaal gebruikt kan worden.

Al met al is het een mooi product waar we van onder de indruk zijn. We hadden dan ook al snel een manier in gedachten om de vele voordelen van QISO te visualiseren, zodat zij ook tijdens salesgesprekken en op beurzen indruk kunnen maken en de salesconversie kunnen verhogen.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Van propositie tot uitwerking

Om te beginnen hebben we voor QISO een scherpe propositie neergezet met een eerste aanzet voor een visuele invulling. In deze promotiefilm laten we marktsegmenten zien waarin het materiaal wordt toegepast. Ook zit er een bepaalde mate van techniek in verweven, want de beslissers aan de andere kant van de tafel hebben vaak een technische achtergrond. Alle voordelen komen voorbij, waardoor het een visuele aaneenschakeling van voordelen is geworden, die toch heel laagdrempelig is.

QISO

Toegevoegde waarde is snel duidelijk

Voor de markt waarin A&P Technology zich begeeft, is een 3D animatie als deze zeer vooruitstrevend. Zij kunnen nu heel snel duidelijk maken waar hun toegevoegde waarde ligt. Ze hoeven het niet allemaal meer tot in detail te vertellen, ze kunnen het nu gewoon laten zien. Dat levert het bedrijf een enorme winst op als het gaat om het communiceren van hun propositie. En zo blijkt weer dat goede visualisatie een investering is die zichzelf gemakkelijk terugverdient.

Portfolio afbeeldingen