Project Description

Algemeen

Hoe laat je chemie op moleculair niveau zien? Hoe maak je het sexy? En hoe toon je aan wat het onderscheidende vermogen is van een innovatie binnen de chemiemarkt? AkzoNobel Polymer Chemistry koos C4Real om op deze vragen een antwoord te vinden.

Samen met AkzoNobel ontwikkelden we een corporate film die klanten en prospects in korte tijd laten zien waarom je als innovatieve plastics fabrikant zou moeten kiezen voor AkzoNobel Polymer Chemistry. Ook uit onverwachtse hoek komt lovende feedback. Topmanagement, niet technisch personeel van AkzoNobel en studenten begrijpen nu direct waar AkzoNobel Polymer Chemistry voor staat. De educatieve functie van visualiseren binnen de chemiesector is hiermee bevestigd.

“De prachtige product visualisatie die C4Real produceerde is voor ons een uitstekend hulpmiddel om de waarde propositie van een complex product weer te geven – namelijk continu – vezel versterkte, thermoplastische composieten .”
H. Albers, Marketing Manager Advanced Composites
“De toegevoegde waarde van het werken met een partij als C4Real is dat zij in staat zijn om zichzelf in de positie van Zodiac Aerospace te verplaatsen. Ze zijn daarom veel meer een partner dan een leverancier voor ons. ”
D. Boreel, Business Development Manager, Zodiac Aerospace
“We hebben extreem positieve reacties ontvangen op de film die C4Real voor ons ontwikkelde. Het opende veel ogen tijdens ons symposium.”
C. Hoppenbrouwer, Hoofd Marketing & Communicatie, Dura Vermeer
“De klant krijgt met de 3D visualisatie van C4Real echt een inzage in het probleem en wat ons systeem doet – zonder in te gaan op technische details. Dit zou mogelijk zijn geweest met film. Alleen het materiaal en de informatie die we konden geven was gelimiteerd. De resultaten waren verbluffend.”
J. Leif Svane, Director Advanced Sensors & Effectors, TenCate Protective Fabrics
“Vakmensen die een beleving weten te regisseren tot een stuk vakwerk.”
Anne Wilmink, Marketing Manager, Schuitemaker Machines BV

Uitdaging

Chemie is lastig in woorden uit te leggen, met name voor veel technisch onderlegde vakmensen. Hoe leg je uit wat de functie is van organische peroxiden binnen het polymerisatie proces? Veel prospects denken dat AkzoNobel plastics maakt, wat niet juist is.  AkzoNobel levert namelijk de chemische producten aan bedrijven die vervolgens zelf plastics maken.

C4Real bedacht een wijze waardoor in korte tijd visueel duidelijk wordt welke producten AkzoNobel Polymer Chemistry levert en waarom zij de partij is om mee samen te werken als het gaat om het efficiënt ontwikkelen van plastics. De moeilijkheid in dit project zat hem in het begrijpelijk visualiseren van een ingewikkeld proces/product.

Resultaat

De corporate film die wij ontwikkelden voor AkzoNobel bevat zowel filmbeelden die de markten laten zien waarin AkzoNobel actief is evenals een uitleg van het polymerisatie proces dat stijlvol en volledig in 3D is geanimeerd.

Klanten en prospects begrijpen snel en simpel wat de toegevoegde waarde is van AkzoNobel ten opzichte van de concurrentie.

De reacties uit de organisatie zijn dermate positief dat AkzoNobel en C4Real samen op het gebied van educatie en HR aan de slag zijn gegaan om startende werknemers binnen AkzoNobel sneller bekend te maken met het chemische proces waarin AkzoNobel een groot marktaandeel heeft.

Portfolio afbeeldingen